По-големият брой заразени при четвъртата COVID вълна вероятно ще бъдат неваксинирани

...
По-големият брой заразени при четвъртата COVID вълна вероятно ще бъдат неваксинирани
Коментари Харесай

Прогноза: Четвъртата COVID вълна е на неваксинираните и младите |

" По-големият брой инфектирани при четвъртата COVID вълна евентуално ще бъдат неимунизирани хора в млада възраст, тъй като по-възрастната част от популацията към този момент е имунизирано ". Това съобщи по БНР проф. Сорен Хайрабедян, имунолог от Института по биология и имунология при Българска академия на науките.

Той изясни, че за изненада на специалистите има огромен брой приети в болница младежи, което е индикатор, че заразяването с Делта разновидността на ковид протича по-тежко.

" Минимум месец е нужен след слагането на ваксина против COVID-19, с цел да можете да имате добра отбрана. Има огромна разлика сред имунизиран и неимунизиран човек, когато се срещне с вируса... Различните разновидности на вируса имат друга степен на инфекциозност и друго протичане на болестта ", акцентира проф. Хайрабедян и посочи, че имунизацията не дава 100% гаранция и част от имунизираните също могат да се заразят, изключително при тази висока вирулентност на Делта разновидността, само че се чака да го прекарат леко, защото построяването на антитела стартира незабавно след имунизацията.

Имунологът удостовери, че при хора с по-слаб имунитет има потребност от слагане на трета (бустерна) доза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР